אודות
תלמי יוסף הוא מושב בחבל שלום שבצפון הנגב, מצפון לחולות חלוצה. המושב משתייך לארגון יישובי האיחוד החקלאי ולמועצה אזורית אשכול.
המושב נקרא על שמו של יוסף ויץ, מראשי הקרן הקיימת לישראל. ראשיתו של המושב הוא כיישוב בחבל ימית שבסיני, הוא הוקם בשנת 1977 על ידי גרעין של עולים מארצות הברית ומדרום אפריקה. אך, בעקבות הסכמי השלום עם מצרים פורק היישוב בחבל ימית והוקם במקומו הנוכחי, בשנת 1982.
כתבות על היישוב
- חקלאות 2019 - סיכום שנתי ועיקרי ההתפתחויות / אילנה דרור נכתב ב- חמישי, 17 ספטמבר 2020 12:33 המשך לקרוא
-
בדרך ללימודי חקלאות מתקדמים בתיכון בית ירח
ממה חקלאית טכנולוגית מתקדמת הוקמה בתחילת השבוע בתיכון בית ירח בסיוע אגודת המים בעמק הירדן. רעיון שהחל כחלום של שרון שדה מנהל תיכון בית ירח וליאור ספיר ראש מגמת החקלאות בתיכון, קרם עור וגידים בסיוע אגודת המים בעמק הירדן וגור שחר – יו"ר העמותה להעשרת התרבות והחינוך המשלים בעמק הירדן והפך למציאות אשר תשנה את פני הלמידה החקלאית והטכנולוגית בבית הספר.
-
תכנון נכון לצריכת מים בחקלאות / אריה חייקין, עו״ד ו- שרון מאור, עו״ד
תכנון נכון לצריכת מים בחקלאות, אופן הקצאתם, עלותם וניהולם הכרחיים להסדרת משק המים, ולאגודות החקלאיות תפקיד חיוני בכך.
ניהול מקורות המים, הקצאתם ושימושם ואף קביעת מחירי המים נקבעו בחוק המים (1959) אשר תוקן ברבות השנים. במסגרת התיקונים נערכו רפורמות משמעותיות שהמובילה בניהן היא הקמת רשות ממשלתית למים וביוב בשנת 2006.
-
מפקד החקלאות הארצי: ירידה דרסטית במספר החקלאים בישראל / דודו קוכמן, עו״ד
ממצאים ראשונים במפקד החקלאות הארצי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מגלה תמונה עגומה על מצבם של החקלאים בישראל.
לפי המפקד ירד מספר החקלאים ב-61% לעומת מספר החקלאים בשנת 1981 ועל פי כותבי הדו"ח כנראה שהמספר אף נמוך יותר שכן בסקר הנוכחי לא הוגדר מה הסף המינימלי להגדרתו של חקלאי.
המפקד הנוכחי בוצע לאחר כ-40 שנים שבהם מדינת ישראל לא ביצעה מפקד בנושא וגם הסקר המקיף האחרון לחקלאות התבצע בשנת 1995.
לפי הסקר מספר המשקים הפעילים בישראל עמד ב-2017 על כ-17,338 משקים שרובם במשק המשפחתי (10,700 וחלקם האחר במגזר הערבי , במשקים הפרטיים ובקיבוצים.
הירידה המשמעותית במספר החקלאים לפי הסקר היא במשק המשפחתי שמתקשה לעמוד באתגרים שמציבה לו המדיניות הממשלתית בישראל.
-
הנדון: ריווחי החקלאים
למעלה מ- 4 שנים אני מכהן כמנכ״ל משרד החקלאות, ובמהלך כל התקופה, מעל כל במה אפשרית, אני מציע לנציגי החקלאים להציג את החקלאים בפני מקבלי ההחלטות ובתקשורת כפי שהם באמת.
דהיינו יזמים, חדשנים שמתפרנסים ומרווחים מעיסוקם והם אלו, בעיקר, שיוצרים את ההתחיחסות אנשי המקצוע בעולם לישראל כ״סטארט אפ ניישן״ בתחום החקלאות.
מתוך מכתבו של מנכ״ל משרד החקלאות שלמה בן אליהו, ליו״ר התאחדות האיכרים ויו״ר מרכז המועצות האזוריות